Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El Hekim ve Maliki Yeniden Görüşecek

İttifak kurdukları halde başbakanlık konusunda uzlaşmaya varamadıkları için müzakerelere son veren Hukuk Devleti İttifakı ile Irak Ulusal İttifakı?nın yeniden görüşmelere başlayacağı bildirildi.  

30 Ağustos 2010
El Hekim ve Maliki Yeniden Görüşecek

El-Hayat gazetesinin haberine göre Irak Ulusal İttifakı içerisinde yer alan Ulusal Reform grubu üyelerinden Falih el-Feyyaz, Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı ile Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’nın yakında görüşmelere yeniden başlayacağını açıkladı.

Falih el-Feyyaz, görüşmelerin hedefinin, başbakanlık konusunda uzlaşmaya varmak olduğunu söyledi.

Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı ile Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı, seçimlerden sonra Ulusal Birlik adı altında ittifak kurmuş; ancak 89 milletvekili çıkaran Hukuk Devleti İttifakı’nın Nuri el-Maliki’nin başbakan olmasında ısrar etmesi üzerine hükümeti kurma konusunda somut bir adım atamamıştı.

Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı’nın 70 milletvekili bulunuyor.

İbrahim Caferi liderliğindeki Ulusal Reform Hareketi üyesi Falih el-Feyyaz, Ulusal Birlik İttifakı’nı oluşturan tüm kesimlerin ülkede yaşanan güvenlik sorunlarıyla baş edebilmek için hükümet kurma sürecinin hızlandırılması gerektiğine inandığını söyledi.

Öte yandan Hukuk Devleti İttifakı üyelerinden Abdulhadi el-Hassani, Hukuk Devleti İttifakı’nın başbakanlık konusunda Maliki’ye alternatif başka bir aday göstereceğine ilişkin haberleri yalanlayarak ittifak içerisindeki herkesin Maliki’nin başbakan adaylığını desteklediğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.