Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Abbas Destesi'nin Eyüp Sultan Gezisi (Foto)

Zeynebiye gençliğinin aktif ekiplerinden Hz. Abbas Destesi'nin düzenlediği Eyüp Sultan ziyaretine büyük ilgi vardı.  

24 Ağustos 2010
Hz. Abbas Destesi'nin Eyüp Sultan Gezisi (Foto)

21 Ağustos Cumartesi günü akşamüstü Zeynebiye Camii önünde buluşan deste üyeleri Zeynebiye Camii İmamı Ş. Yusuf Tazegün ile birlikte Eyüp'e doğru yola çıktılar.
 
Medineli Müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahabi olan Eyyub El Ensari'nin türbesini ziyaret eden gençler türbe etrafındaki yeşil alanda Ş. Yusuf Tazegün'ün maneviyat dolu sohbetini dinlediler, hep birlikte ellerini semaya açarak dualar ettiler. Bu sırada etraftaki vatandaşların da Ehlibeyt sohbetini ilgiyle dinledikleri görüldü. Sohbetin ardından deste üyelerinden Kur'an-ı Kerim yarışması birincisi Önder Şair'in okuduğu ezanla birlikte akşam namazını kılan Hz. Abbas Destesi ekibi, iftar sofrasına birlikte oturarak oruçlarını açtılar. Yemeğin ardından türbe ve etrafını dolaşan gençler, hatıra fotoğrafları çektirdiler. Yaklaşık 100 gencin katıldığı etkinlik Zeynebiye'ye dönüşle son buldu.
 
Ramazan ayında İstanbul'un gözde mekanlarından biri haline gelen Eyüp'teki türbede yatan Eyyub El Ensari, İmam Ali'nin Şialarındandı. İmam Ali (as) ile birlikte Haricilere karşı savaşan Eyyup El Ensari İmam Ali'nin Medine temsilciliğini yapmıştır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.