Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

El Hekim-Allavi Görüşmeleri Başladı

Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak Ulusal İttifakı?nın, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye ile koalisyon görüşmelerine başladığı bildirildi.  

19 Ağustos 2010
El Hekim-Allavi Görüşmeleri Başladı

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan el-İttihad gazetesine demeç veren Irak Ulusal İttifakı Lideri Ammar el-Hekim’in Basın Danışmanı Basim el-Avadi, Hukuk Devleti İttifakı ile el-Irakiye arasındaki görüşmelerin durdurulmasının ardından Irak Ulusal İttifakı’nın el-Irakiye ile koalisyon görüşmelerine başladığını açıkladı.

İki ittifakın yeni hükümetin kurulması konusunda yol haritası belirlemek üzere görüşmelerde bulunduğunu belirten el-Avadi, iki taraf arasındaki müzakerelerin ciddi ve çok yönlü olduğunu söyledi.

Basim el-Avadi, İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye’nin görüşmelerde yumuşak bir tutum sergilemesi durumunda Irak Ulusal İttifakı ile el-Irakiye arasında koalisyon kurulacağını belirtirken, Irak İslami Yüksek Konseyi’nin önde gelen isimlerinden Humam Hammudi de el-Irakiye ile önümüzdeki iki gün içerisinde önemli görüşmelerde bulunacaklarını ifade etti.

El-İttihad gazetesine açıklamada bulunan kaynaklar, el-Irakiye ile Irak Ulusal İttifakı arasındaki koalisyon konusunda son sözü Ammar el-Hekim’in söyleyeceğini ve bu koalisyonun kurulması durumunda Kürtlerin de koalisyona katılacağını söyledi.

El-Irakiye: Sadr grubu ile anlaştık

İyad Allavi liderliğindeki el-Irakiye İttifakı, Irak Ulusal İttifakı içerisinde yer alan Sadr grubu ile anlaştıklarını açıkladı.

El-Arabiya televizyonuna demeç veren el-Irakiye İttifakı sözcülerinden Haydar el-Molla, Sadr grubu ile ulusal katılım ve ülkenin nasıl yönetileceği konularında anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Başbakan Nuri el-Maliki liderliğindeki Hukuk Devleti İttifakı’nın ulusla birlik hükümeti konusunda açık bir plan sunamadığını öne süren el-Irakiye üyesi Haydar el-Molla, Maliki’nin 4 yıl daha başbakanlıkta kalarak Irak’ın tartışmasız lideri olmayı hedeflediğini iddia etti.

Sadr grubunun Nuri el-Maliki’nin başbakanlığında bir hükümete katılmayacağını belirttiğini söyleyen Molla, Sadr grubunun bu tutumunun Ammar el-Hekim liderliğindeki Irak İslami Yüksek Konseyi ile el-Irakiye’nin tutumuna benzediğini ifade etti.

Haydar el-Molla, Kürdistan İttifakı liderlerinden Berhem Salih’in de Kürtlerin Nuri el-Maliki’ye yeninden başbakan olması konusunda herhangi bir garanti vermediğini açıkladığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.