Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ahmedinejad?a Suikast Balonu

İran basını, yabancı basında ?Mahmud Ahmedinejad?ı taşıyan araç konvoyuna bombalı saldırıda bulunuldu? şeklinde haberleştirilen olayın ayrıntılarını açıkladı.  

05 Ağustos 2010
Ahmedinejad?a Suikast Balonu

Türk basınında Lübnan’dan yayın yapan Future televizyonu kaynak gösterilerek verilen haberi, İran’da ilk duyuran Khabar gazetesinin internet sitesi oldu.

İrna haber ajansı ise konuyla ilgili haberinde Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Hemedan ziyareti sırasında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandığını ve karşılama töreninde kutlama amacıyla havai fişek atıldığını ancak hiçbir yaralanma veya maddi hasarın olmadığını belirtti.

Yabancı televizyonları ve haber ajanslarını olayı “şeytanca çarpıtmakla” ve suçlayan İrna haber ajansı, Ahmedinejad’a bombalı saldırı olarak duyurulan olayın gerçekte onu karşılamaya gelen halkın kutlama amacıyla attığı havai fişeklerden ibaret olduğunu ifade etti.

İrna haber ajansı da Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı karşılamaya gelen kalabalık içerisindeki “heyecanlı bir gencin” cumhurbaşkanının kentlerine gelişini kutlamak amacıyla havai fişek attığını, törende hiçbir karışıklığa yol açmayan bu olayın bazı yabancı basın kuruluşları tarafından çarpıtılarak yansıtıldığını belirtti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.