Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ASİMDER Katliam Çadırları Kuracak

Iğdır Asılsız Ermeni iddialarıyla mücadele derneği Kars, Ankara, İstanbul ve Van illerinde Hocalı katliamını anlatan ?Katiler Yargılansın" sloganıyla katliam çadırı kurup mum yakılarak Ermenilerin Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde yaptığı katliamı anlatacak.  

02 Ağustos 2010
ASİMDER Katliam Çadırları Kuracak

Dernek başkanı Göksel Gülbey, "Derneğimiz; 1915-1918 yıllarında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ermeniler tarafından yapılan katliamlar ile Azerbaycan'ın Hocalı Kasabasında 26.02.1992 yılında Ermeniler tarafından katliama uğramış kardeşlerimizin anısına Kars, Ankara, İstanbul ve Van ilinde Ermeni Mezalim çadırı kuracak ve çadır içersinde o yıllarda katliama maruz kalan insanların görüntüleri sergilenecek çadırı gezenlere katliamı anlatan kitap, dergi, CD, broşür ve Türkiye ile Azerbaycan Milli Bayraklarının ücretsiz olarak dağıtacak, gece çadırın ön kısmında yapılan katliamların görüntüsünü içeren sinevizyon gösterimi ile "katliamı işleyenlerin yargılanması içinde bir ışık da sen tut" mesajını vermek için çadırın önüne beyaz mum yakılıp bırakılacak." dedi.

Gülbey, 07-08 Ağustos 2010 Kars'ta, 14-15 Ağustos 2010 Ankara, Kızılay meydanı Güven parkta 21-22 Ağustos 2010 İstanbul Bakırköy özgürlük meydanı, 04-05 Eylül 2010 Van, Hz.Ömer camii yanında, mezalim çadırı kurulacağını"söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.