Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Refik Hariri Mahkemesi, ABD?nin Yeni Fitnesi

Hizbullah, Amerika?nın Refik Hariri cinayetini soruşturan uluslar arası mahkeme aracılığıyla Lübnan?ın ulusal bütünlüğünü bozacak yeni bir fitne çıkarmak istediğini açıkladı.  

29 Temmuz 2010
Refik Hariri Mahkemesi, ABD?nin Yeni Fitnesi

Hizbullah’ın güney Lübnan Sorumlusu Şeyh Nebil Kavuk, Beka bölgesinden gelen bir grup alimi kabulü sırasında Amerika’nın bölgeye yeniden nüfuz edebilmek için Refik Hariri mahkemesini kullanarak ülkenin ulusal bütünlüğünü tehdit edecek yeni bir fitne çıkarmak istediğini söyledi.

Direniş’in, Lübnan’a yeniden 2006 yılındaki gibi bir savaş dayatmak için Refik hariri mahkemesinden istifade edilmesine izin vermeyeceğini belirten Şeyh Nebil Kavuk, söz konusu mahkemenin daha önce de Lübnan ordusunun üç subayını Refik Hariri cinayeti konusunda suçladığını ve bu subayların dört yıl cezaevinde tutulduktan sonra berat ettiğini hatırlattı.

Refik Hariri mahkemesini kullanarak Temmuz Savaşı’nın intikamını alma peşinde olanların hata içerisinde olduğunu belirten Şeyh Nebil Kavuk, “Direniş şu an hem askeri hem siyasi açıdan hem de sahip olduğu halk desteği açısından en iyi noktada bulunmaktadır ve kendini savunmaya her zamankinden daha fazla hazırdır” dedi.

Öte yandan Lübnan İlerici Sosyalist Partisi Lideri Velid Canbolat, düşmanların Lübnan içerisinde bir Şii-Sünni savaşı çıkarmaya çalıştığını söyledi.

“Hizbullah hiçbir üyesini mahkemeye teslim etmeyecek”

Lübnan İdari Kalkınma Bakanı Muhammed Funeyş, Refik Hariri cinayetini soruşturan uluslar arası mahkemenin talep etmesi durumunda, Hizbullah’ın hiçbir üyesini bu mahkemeye teslim etmeyeceğini açıkladı.

Lübnan hükümetindeki Hizbullah mensubu bakanlardan Muhammed Funeyş, 2008 yılındaki ilk kararında Refik Hariri cinayeti konusunda Hizbullah’ı suçlayan uluslar arası mahkeme ile ilgili açıklamada bulunarak, “Hizbullah, üyelerini koruma konusunda hiçbir ihmalde bulunmayacak ve hiçbir ferdini teslim etmeyecektir; çünkü biz böyle bir şeyin İsrail’e hizmet olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Beyrut’ta yapılan bir törende konuşan Muhammed Funeyş, “Hizbullah, direnişin bekasını ve güçlendirilmesine önem verdiği kadar Lübnan’ın huzur ve sükunet içerisinde olmasına da önem vermektedir” diye konuştu.

Refik Hariri mahkemesinin ilk kararı çerçevesinde Direniş’i hedef alan tüm girişimlere sessiz kalmayacaklarını belirten Funeyş, ülkedeki her kesimin Lübnan’da fitne çıkarmaya çalışan İsrail’in hedefleri konusunda uyanık olmasını istediğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.