Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Savaşı Yasadışıdır

İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg, Irak savaşını 'yasadışı' olarak tanımladı. Clegg'in bu açıklaması Irak savaşının ilk kez yasadışı olarak tanımlayan en üst düzey hükümet yetkilisi oldu.  

23 Temmuz 2010
Irak Savaşı Yasadışıdır

İngiltere'de koalisyon hükümetini oluşturan partilerden biri olan Liberal Demokrat Parti lideri ve aynı zamanda Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, parlamentoda yaptığı konuşmada Irak savaşını 'yasadışı' olarak tanımladı.

Başbakan David Cameron'un yurtdışı gezisi nedeniyle parlamentoda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Nick Clegg, Irak savaşı konusunda bir önceki İşçi Partisi hükümetini suçladı. Ancak Nick Clegg'in, Irak savaşını 'yasadışı' olarak tanımlaması, hukukçuları da hareketlendirdi. Nick Clegg, Irak savaşını ilk kez yasadışı olarak tanımlayan en üst düzey hükümet yetkilisi oldu.

İngiliz hukuk profesörü Philippe Sands, hükümet yetkilileri tarafından yapılan bu tür açıklamaların, uluslararası alanda İngiltere'yi zor durumda bırakabileceğini iddia etti. Hükümete mesaj veren Sands, İngiltere'ye uluslararası mahkemelerde dava açılabileceğini konusunda uyardı.

Nick Clegg, parlamentoda yaptığı konuşmada sırasında İşçi Partisi'nin önemli isimlerinde Jack Straw ile tartıştı. Tartışma sırasında Clegg, Irak savaşını yasadışı olarak tanımlarken, Jack Straw'u da savaşı sorumlularından biri olarak gösterdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.