Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Askeri Harcamalarımız Ermenistan?ın Bütçesinden Fazla

Azerbaycan Silahı Kuvvetleri?nin kuruluşunun 92.yıldönümü dolayısı ile düzenlenen askeri tatbikatı izleyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konuşmasında Ermenistan?a mesaj gönderdi.  

26 Haziran 2010
Askeri Harcamalarımız Ermenistan?ın Bütçesinden Fazla

Azerbaycan ordusunun her geçen gün güçlendiğini söyleyen Aliyev, Azerbaycan’ın yıllardır Ermeni işgali ile karşı karşıya olduğunu ama artık ordunun Azerbaycan topraklarını işgalden kurtarmaya her an hazır durumda olması gerektiğini vurguladı.

Aliyev sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Azerbaycan ordusu her gecen gün daha da güçleniyor. İşgale son vermek için siyasi, diplomatik çözüm yolları aranması ile birlikte Azerbaycan güçlü orduya sahip olmalıdır. Son yıllarda ordunun modernizasyonu bakımından büyük adımlar atıldı. Son 7 yılda askeri harcamalarımız 13 kez arttı. 2010 yılı askeri harcamalarımız 2 milyar doların üzerinde. Bu rakam Ermenistan’ın ülke bütçesinden daha yüksektir. Bundan sonra da askeri gücümüzü artıracak, gereken tüm silahları temin edeceğiz. Ama biz ordumuz için gereken her şeyin kendi ülkemizde üretilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bunu gerçekleştireceğiz.’

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.