Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Fatıma, Boğazköy'de Anılacak

Hz. Fatımat'üz Zehra (sa), doğumunun 1439. yılında adıyla müzeyyen olmuş, Boğazköy Hz. Fatımat'üz Zehra Camii'nde anılacak. 

28 Mayıs 2010
Hz. Fatıma, Boğazköy'de Anılacak

30 Mayıs Pazar günü öğle namazının ardından gerçekleştirilecek programa İstanbul'un çeşitli bölgelerinden Ehlibeyt dostlarının katılımı bekleniyor.

Adres: Merkez Mahallesi Acarya Sokak No:23 Boğazköy - İstanbul

Ayrıntılı bilgi için 0212 684 17 23 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

Hz. Fatımat'üz Zehra (sa)'ın kutlu doğumları, İslam dünyasında "Dünya Müslüman Kadınlar Günü" olarak kutlanmakta. Bu münasebetle 5 Haziran Cumartesi günü Bahçelievler Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde büyük bir program gerçekleştirilecek. İslam dünyasının çeşitli kesimlerini bir arada toplayacak olan programa Zehra Ana Derneği evsahipliği yapacak.

Hz. Fatımat'uz Zehra'nın Kısaca Hayatı

Ehl-i Sünnet alimleri çoğunlukla o Hazret'in Hz. Resulullah'ın bi'setinden beş yıl önce doğduğunu rivayet ederken, Ehl-i Beyt İmamları'ndan gelen hadislerde daha çok Hz. Fatıma'nın (a.s) bi’setin beşinci yılının cemadiyülâhır ayının yirmisinde cuma günü doğduğu belirtilmiştir. Ebu Basir'in naklettiği bir hadiste Hz. İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: Fatıma (a.s)  Hz. Resulullah (s.a.a) kırk beş yaşında iken cemadiyülâhır ayının yirmisinde dünyaya geldi. Ömrünün ilk sekiz senesini babasıyla birlikte Mekke'de geçirdi. On sene de Medine'de babasıyla beraber kaldı. Babasının vefatından sonra ise, sadece yetmiş beş gün hayatta kaldı ve hicretin on birinci yılında Cemaziyülâhırın üçünde dünyadan göçtü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.