Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kan İçiciler Kudurdu: 67 Ölü

Son bir haftada beş lideri etkisiz hale getirilen kan içiciler, Irak'ta yine camileri ve sivilleri hedef aldı. Saldırılarda 70'e yakın kişi hayatını kaybetti.  

24 Nisan 2010
Kan İçiciler Kudurdu: 67 Ölü

Başkent Bağdat'ta meydana gelen 13 patlamada 67 kişi hayatını kaybetti. Özellikle Şiileri hedef alan bu saldırılarda 121 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Felluce kentine bağlı Halidiye kasabasında bir yargıç ile polis yetkililerinin evlerinin yakınlarında 6 bombayla düzenlenen saldırıda ise 7'si aynı aileden 8 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Bağdat'ın 300 kilometre kuzeyinde başından ve göğsünden vurulmuş bir erkeğin cesedi bulundu.

Irak Başbakanı El Maliki, Pazartesi günü El Kaide'nin Irak kolu lideri Ebu Eyüp El Masri'nin öldürüldüğünü duyurmuştu. El Masri ile birlikte El Kaide'nin Irak'taki ikinci adamı da öldürülmüştü. Bundan birkaç gün sonra da Irak Özel Kuvvetleri Felah Ebu Haydar kod adlı Menaf Abdurrahim er-Ravi ile Burhan Mahmud Muhammed adlı el-Kaide’nin iki üst düzey liderini yakalamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.