Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermeniler Kudurdu: 3 Şehit

İşgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri?nin, ateşkes bölgesinde Azerbaycan Ordusu?nun mevzilerine açtığı ateş sonucu üç Azerbaycan askeri şehit düştü. Bölgedeki çatışmalarda bir Azeri askerinin de yaralandığı belirtildi.  

19 Şubat 2010
Ermeniler Kudurdu: 3 Şehit

Terter şehrinin Ermeni işgali altında bulunan Talış Köyü’ndeki Ermenistan birlikleri tarafından Azerbaycan Ordusu’nun Goranboy şehrinin Tapgarakoyunlu Köyü’ndeki mevzileri ateşe tutuldu. Açılan ateş sonucu Azerbaycan askeri Sahil Memmedov ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Memmedov, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ermenistan Ordusu öğleden sonra da Ağdam şehrinin işgal altında bulunan Gülcülük bölgesinden Azeri mevzilerine saldırıda bulundu. Ermeni ateşinde ağır yaralanan Hayal Fereceov da hastanede hayatını kaybetti. Azerbaycan-Ermenistan ateşkes bölgesinde bulunan Terter’in Kapanlı Köyü’nden Ermeni güçlerin açtığı ateş sonucunda da bir Azeri askerinin yaralandığı bildirildi. Daha sonra Davud Rüstemov adlı askerlerin de şehit olduğu bildirildi.

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Necmettin Sadıkov, yaptığı açıklamada Azerbaycan Silahli Kuvvetleri'nin yürüttüğü talimlerin karşı tarafı harekete geçirdiğini belirterek haberi doğruladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Eldar Sabiroğlu ise yaptığı açıklamada, son zamanlarda cephe hattında ateşkesin Ermenilerce sık sık bozulduğunu bildirerek bu durumda kayıp vermenin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. 18 Şubat Perşembe günü de cephenin çeşitli istikametlerinde çatışmalar yaşandığını bildiren Sabiroğlu, bu çatışmaların sonucunda üç Milli Ordu'nun üç askerinin şehit olduğunu söyledi. Sabiroğlu sözlerini düşmanın Azerbaycan Ordusu'ndan daha fazla kayıp vererek çekildiğini vurgulayarak noktaladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.