Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Soçi'de Karabağ Zirvesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Dağlık Karabağ sorununu çözme çabaları çerçevesinde bir araya geldi.  

26 Ocak 2010
Soçi'de Karabağ Zirvesi

Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde yapılan toplantıyla ilgili olarak Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamada, "Rusya'nın Dağlık Karabağ sorununun çözümündeki tutumu, taraflara herhangi bir dayatmanın yapılmaması ilkesine dayanıyor. Biz nihai çözümde asıl sorumluluğun Azeri ve Ermeni halkına ait olduğu varsayımıyla hareket ediyoruz" denildi.

Tarafların kabul edeceği herhangi bir anlaşmayı Rusya'nın da kabul etmeye hazır olduğu vurgulanan açıklamada, "Rusya, sağlanması halinde, anlaşmanın garantörü olmaya da hazırdır. Sorunun çözümünün, Kafkaslar'da istikrarın sağlanmasına ve durumun normale dönmesine yardımcı olacağı gibi, kriz öncesi var olan güçler dengesinin yeniden oluşturulmasına katkıda bulunacağına inanmaktayız" ifadesine yer verildi.

Kremlin açıklamasında, toplantıyla ilgili başka bir bilgi verilmedi.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderleri 5. kez aynı formatta bir araya gelirken, bu tür toplantıların ilki 2 Kasım 2008'de yine Moskova'da yapılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.