Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Iraklılar Zeynebiye'yi Ziyaret Etti

İstanbul'da bulunan bir grup Iraklı, 20 Aralık Pazar Günü Zeynebiye'yi ziyaret ederek 4 Muharrem'i Zeynebiye'de geçirdi. 

22 Aralık 2009
Iraklılar Zeynebiye'yi Ziyaret Etti

Irak heyetini Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan ağırladı.

Zeynebiye yıl boyunca, özellikle Muharrem günlerinde yurtiçinden ve yurtdışından gelen konuklarla dolup taşıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden ülkemize gelen Ehlibeyt dostları, İmam Hüseyn'e ezadarlığıyla meşhur olmuş Zeynebiye'yi görmeden ülkemizden ayrılmak istemiyor. Diktatör Saddam rejiminin ardından daha rahat nefes almaya başlayan Iraklı kardeşlerimizden bir grup, 20 Aralık Pazar günü Zeynebiye'yi ziyaret ederek, 4 Muharrem'de matem meclisine katıldılar.

Zeynebiye Camii'ndeki matem merasiminin ardından Zeynebiye Derneği'ni ziyaret eden heyet, burada Zeynebiye Camii İmamı Ş. Hamit Turan tarafından ağırlandı. Turan, görüşmede Iraklı Ehlibeyt dostlarına, Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi hakkında bilgi verdi.

Iraklı misafirler ise Muharrem günlerini Zeynebiye'de geçirmenin heyecanını yaşadıklarını ifade ederek burada atmosferden oldukça etkilendiklerini vurguladılar. Türkiye'deki özgürlük ortamını büyük takdirle karşıladıklarını ifade eden misafirler Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi'nin çok büyük bir proje olduğunu, bunun yalnız Türkiye'ye değil bölgeye önemli katkılar sunacağını ifade ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.