Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gadir Hum Bayramı Tatil Edilsin

Hatay'da gerçekleştirilen "Hz. Ali Gadir-i Hum Bayramı' etkinliklerinde konuşan Ehlibeyt ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral, bu kutlu günün bayram ilan edilmesini istedi. 

09 Aralık 2009
Gadir Hum Bayramı Tatil Edilsin

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde emanet alınan ülkenin, daha çağdaş noktaya taşınmasının herkesin ortak sorumluluğu ve görevi olması gerektiğini belirtti.


Lekesiz, Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) tarafından Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen ''Hz. Ali Gadir-i Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı''nda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik duygusunun temelinde sevgi ve saygının yattığını söyledi.

Yıllarca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da, sevgi ve saygı duygusunun çok önemli olduğunu ifade eden Lekesiz, şöyle konuştu:

''Tarih boyunca, ne zaman birlik ve beraberliğimizi muhafaza edebildiysek önümüze çıkan zorlukları aşmış ve şahlanmışızdır. Bundan sonra da bu güçlü duygunun devamı için el ele vermeliyiz ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Birlik ve beraberlik duygusu içerisinde emanet aldığımız ülkemizi daha çağdaş noktalara taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur.''

Hz. Ali ve Hz. Hüseyin'in herkesin ortak değeri olduğunu, hangi ulus, din ve etnik kökenden olursa olsun bir insanın çektiği acıya diğerlerinin de sahip çıkması gerektiğini belirten Lekesiz, Gadir-i Hum Bayramını kutladığını kaydetti.

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun da yıllardan bu yana Antakya'da Alevi, Hristiyan, Sünni, Alevi herkesin sevgi ve kardeşlik duygusu içerisinde yaşadığını, bunun tüm dünyaya örnek olması gerektiğini söyledi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tarihi ve kültürel zenginliğiyle öne çıkan Antakya'nın bugünlere gelmesinde herkesin büyük katkı ve emeğinin bulunduğunu belirtti.

Bayramımızı Coşku ve Sevin. İçinde Kutluyoruz

EHDAV Başkanı Ali Yeral da 14 asırdır ''gizli kapaklı bir şekilde kutladıkları'' Gadir-i Hum Bayramını verdikleri uzun mücadeleler sonucunda günümüzde büyük bir coşku ve sevinçle kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kilise, cami ve havraların bombalandığı bir zamanda medeniyetler beşiği Antakya'da Alevi, Sünni, Türk, Arap, Kürt, Müslüman, Yahudi ve Hristiyanların bayramı kardeşçe ve hep beraber yaşadığını vurgulayan Yeral, bunun tüm dünyaya örnek olması gerektiğini kaydetti.

Yeral, ''Hz. Ali Gadir-i Hum Bayramı''nda Alevilerin inançları ile kanunlar arasında sıkışıp kaldığını belirterek, bugünün resmi tatil ilan edilmesini istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından ''EHDAV ilahi korosu'' bir konser verdi.

Programa Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Hasan Salman ve Zeynebiye Medya Sorumlusu Kasım Alcan da katılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.