Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Katiller İçin Yaşasın Cehennem!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, istikrar istemeyen kan içici teröristlerce dün sabah saatlerinde düzenlenen beş bombalı saldırı sonucu en az 127 kişi öldü, 450 kişi yaralandı. 

09 Aralık 2009
Katiller İçin Yaşasın Cehennem!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, dün sabah saatlerinde düzenlenen beş bombalı saldırı sonucu en az 127 kişi öldü, 450 kişi de yaralandı.

İlk olarak, bir intihar eylemcisi, bomba yüklü aracını, Dora Mahallesi'nde devriye gezen polislerin üzerine sürdü. Dora'da ölen 15 kişinin 12'si, öğrenciler oldu.
 
Bu saldırıdan yaklaşık 15 dakika sonra, yerel saatle 10.25 sularında Bağdat'ın merkezinde en az dört araca yerleştirilen bombalar, birkaç dakika arayla patladı.
 
İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı; yakınlarında bomba yüklü araçların infilak ettiği hükümet binaları oldu.
 
Saldırılardan biri de bir ceza mahkemesini hedef alıyordu. Saldırganın üzerine güvenlik yetkililerince ateş açılmasına rağmen, aracı mahkeme binasına sürdüğü bildiriliyor.
 
Bu saldırılarda ölenler arasında güvenlik görevlilerinin yanı sıra yine siviller de bulunuyor.

Bağdat'ta patlamalardan sonra tüm kontrol noktaları geçişe kapatıldı. Henüz eylemleri üstlenen olmadı.
 
Kasım ayında saldırılar azalmıştı

Irak'ın başkentinde, 25 Ekim'den beri, bugünküne benzer patlamalar görülmüyordu. Bağdat'ta o tarihte araçlara yerleştirilen bombalarla düzenlenen eş güdümlü saldırılarda en az 155 kişi ölmüş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.
 
Fakat Irak'ta şiddet olayları, Kasım ayında önemli oranda azalmış, resmi verilere göre ay boyunca 122 kişi ölmüştü.
 
Bu da, ülkenin 2003'te ABD öncülüğünde işgalinden bu yana görülen en düşük rakamdı. Ancak gerek Irak hükümeti gerekse de Amerikan ordusu, Şubat ayında yapılması beklenen seçimler öncesi şiddet olaylarının artacağı uyarısında bulunmuşlardı.
 
Seçim tarihi 6 Mart

Öte yandan Irak Parlamentosu, dün seçimin 6 Mart tarihinde yapılmasını kararlaştırdı. Önceki gün parlamentonun seçim yasasını onaylamasıyla seçime gidilmesi önündeki engel kalkmıştı.
 
Böylece, Saddam Hüseyin rejiminin son bulmasının ardından ülkede ikinci kez genel seçim yapılabilecek.
 
ABD'nin Irak'ta halen 115 bin askeri var. Belirlenen takvime göre bu sayı 2010'da 50 bine inecek, önce muharip askerlerin ülkeden ayrılmalarının ardından 2011 yılı sonuna dek tüm ABD askerleri Irak'tan çekilecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.