Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şeyhülislam: "Mahkemenin kararı dine saygısızlıktır."

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, Fatimeyi Zehra Camii'nin yıkımıyla ilgili karara sert tepki gösterdi. 

28 Kasım 2009
Şeyhülislam:

Turan Haber Ajansı'na konuşan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Bakü'deki Fatimeyi Zehra Camii'nin yıkımıyla ilgili kararın onaylanması hakkında şunlaru söyledi:

"Mahkemenin bu kararı, bayram zevkimizi kaçırdı. Bu, en hafif ifadeyle ayıptır. Bu, dine, inanca saygısızlıktır. Hac ziyaretinin devam ettiği şu günlerde, duaların kabul olduğu Arafat günlerinde Bakü'de cami yıkımı kararı almak anlaşılır bir şey değildir."

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı, daha önce yaptığı açıklamalarda caminin yıkımına karşı olduğunu ve kanun dışı dahi olsa camilerin yıkılmaması gerektiğini belirtmişti. Paşazade, Fatimeyi Zehra Camii Derneği Başkanı Seyit Tevfik Resizade ile daha önce yaptığı görüşmede, bu meselenin üzerinde durduğunu ve caminin yıkılmasına izin vermeyeceğini söylemişti.

Kendisinin ilgili makamlara müracaat ettiğini söyleyen Şeyhülislam, olumlu neticeler beklediğini ifade etmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.