Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Cami İnşaatında Bayram Namazı

Geçtiğimiz günlerde mühürlenmesi ile gündeme gelen Malatya Mevlana Camii inşaatında soğuk havaya rağmen ilk bayram namazı kılındı. 

28 Kasım 2009
Cami İnşaatında Bayram Namazı

Malatya'daki Ehlibeyt dostlarınca yapımına başlanan, fakat daha sonra belediye tarafından inşaatı durdurulan Malatya Mevlana Camii'nin dernek yönetimi mühürleme işleminin kaldırılmamasına tepki göstermek amacıyla bayram namazını inşaatta kılma kararı aldı.

Soğuk hava şartları altındaki bayram namazını, kısa bir süre önce Kerbela ziyaretinden dönen, Hüseyin Alagöz Hoca kıldırdı.

Hutbede Alagöz: "Hz.İbrahim, Hz.İsmail ve Hz.Hacer'in Allah'a olan teslimiyetlerinin sünnetlerini yerine getiriyoruz."  dedi.

Mühürlenen camii inşaatı konusuna da değinen Hüseyin Alagöz,"Biz bu toplumda inşallah kardeşliğin en güzel örnekleri ve önderleri olacağız. Bize söz verenler, bize yardımcı olacaklarını söyleyenler bugün neredeler? Neden bizi oyalayıp duruyorlar? Hiç sorun yokken varmış gibi gösteriyorlar."dedi.

Bayram namazının ardından cemaat bayramlaşarak seslerinin yetkililere ulaşması ümidiyle cami inşaatından ayrıldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.