Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suud Husileri, İsrail Gazze'yi Vurdu

Bayram sabahı saldırılarını kesmeyen Suudiler Yemen güçleriyle birlikte Husilere bomba yağdırmaya devam ederken, İsrail de aynı saatlerde Gazze'yi vurdu. 

28 Kasım 2009
Suud Husileri, İsrail Gazze'yi Vurdu

Suudi Arabistan ordusuna ait savaş uçakları bayramda da Yemen'nin kuzeyindeki Duhan ve Medud dağını bombaladı; Makaş, Kahlan, Hassam ve Melahit bölgelerine hava saldırısı düzenledi.

Husi Hareketi ise tarafından yapılan resmi açıklamada, Suudi Arabistan'ın karadan ilerleyişinin durdurulduğu belirtildi.

Suud savaş uçaklarının bayram sabahında da Husiler'e ait bölgeleri bombaladığı, Fut ve Sakeen bölgelerini hedef alan saldırılarda, bazı sivillerin öldüğü bildirildi.

Husiler, bazı Suud askerlerinin öldürüldüğünü, bazılarının da esir alındığını ilan ederken Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı da 9 askerinin kayıp olduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan gibi Yemen ordusu da Husiler'in yoğun olarak yaşadığı Macaz ve Dahyan bölgesine hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in Kurban bayramının birinci gününde, Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 4 Filistinlinin yaralandığı öğrenildi.

Filistin kaynakları, İsrail savaş uçaklarının, Cebeliya mülteci kampındaki mezarlığa doğru gitmekte olan bir grup Filistinliyi hedef aldığı ve 4 Filistinliyi yaraladığını açıkladı.

Kaynaklara göre yaralanan Filistinliler, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.