Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aşura Hazırlıkları Devam Ediyor

26 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Evrensel Aşura Matem Merasimi'nin komite toplantıları 23 Kasım Pazartesi günü başlıyor. 

21 Kasım 2009
Aşura Hazırlıkları Devam Ediyor

Zeynebiye.com'un Caferider Genel Sekreteri ve Evrensel Aşura Matem Merasimi Genel Koordinatörü Kasım Nas'tan edindiği bilgiye göre Aşura çalışmaları hızlanmış durumda. Sağlık, davetiye, reklam gibi komitelerin çalışmalarına birkaç haftadır başlamış olduğunu belirten Nas, diğer komitelerin de 23 Kasım Pazartesi günü yapılacak toplantının ardından faaliyetlerine hız vereceğini kaydetti.

Dünyadaki Aşura Matem törenlerinde birçok açıdan en nitelikli tören olarak gösterilen Halkalı'daki matem töreni için hazırlıklar aylar öncesinden başlamakta ve son bir aylık dönemde çalışmalara hız verilmekte. Genel komite toplantılarında geçen Aşura sonrası not alınmış eksikler ve hususlar gündeme gelmekte. Halkalı'da düzenlenen ve ülkemizin her kesiminden yüzbinlerce insanımızın biraraya geldiği tören için 15 komite çeşitli alanlarda görev yapıyor. Bu komiteler tamamen gönüllü insanların fedakarlıklarıyla faaliyet gösteriyor. Aşura'da görev yapan komiteler şunlar:

1. Tören Tertip Komitesi
2. Finans Komitesi
3. Protokol Komitesi
4. Program ve Tiyatro Komitesi
5. Sağlık, İlk Yardım Komitesi
6. Sahne Dekor, Kostüm Komitesi
7. Reklam Komitesi
8. Alan Düzenleme Komitesi
9. Kasım Otağı, Elem, Beşik, Komitesi
10.Güvenlik Komitesi
11.Halkla İlişkiler Komitesi
12.Ulaştırma Komitesi
13.Misafir Ağırlama Komitesi
14.Teknik Komite
15.Basın Komitesi

Komiteler toplantısı 23 Kasım Pazartesi günü 19.00'da Caferider Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecektir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.