Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ankara'nın Gözü Tahran'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD ve Batı dünyası ile İran arasındaki sorun olan uranyumun Türkiye'de depolanmasını içeren bir formülü taraflara sunduklarını, Tahran'dan yanıt beklediklerini açıkladı.  

17 Kasım 2009
Ankara'nın Gözü Tahran'da

Davutoğlu İspanya'ya giderken uçakta yaptığı açıklamada, "İranlılar bize güveniyorlar, ancak İran içinde büyük muhalefet var. Onlara göre mesele Türkiye değil, uranyumun İran dışına çıkarılacak olması" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 10 gündür İran Dışişleri Bakanı Manuçer Muttaki, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Muhammed El Baradey ve ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones ile telefon diplomasisi yürüttüğünü belirtti.

Formülün içeriğine ilişkin bilgi vermeyen Davutoğlu, "Bizim açımızdan kapı açık. Yani biz bunu depolayacağız yediemin gibi" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'nin İran'dan gelen uranyumu depolayacak teknolojisinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.