Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Husiler'in Kapısı, Arabuluculara Açık, Yemen'inki Kapalı

Husiler, savaşı sona erdirecek her türlü girişime sıcak bakarken, Yemen hükümeti hala kapıları kapalı tutuyor. 

13 Kasım 2009
Husiler'in Kapısı, Arabuluculara Açık, Yemen'inki Kapalı

Yemen'in Saada şehrinde Suud ve Yemen birliklerine karşı mücadele veren Husiler, savaşı sona erdirecek her türlü girişimi desteklediklerini ilan etti.

Yemne hükümeti ise çözümün askeri güçle olduğunu bir kez daha ilan ederek İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki'nin, krize diyalogla çözüm bulma önerisine karşı çıktığını açıkladı.

Husi Hareketi'nin Avrupa'daki temsilcisi Yahya Husi, Saada şehrindeki sorunları yerinde tespit edecek, çatışmayı devam eden tarafı ortaya koyacak bir komisyonun kurulmasına önerisine sıcak baktığını söyledi.

"Suudi Arabistan'dan savaşı durdurmasını istiyorum" diyen Husi, Suudi Arabistan'la diyalogun başlaması için saldırılara son vermesi gerektiğini belirtti.

Husi, Yemen topraklarında barış ve huzur içerisinde yaşamanın dışında başka bir isteklerinin olmadığını söyledi.

Diğer yandan Husi hareketinin resmi sözcüsü Muhammed Abdusselam da Suudi Arabistan'ın bir hafta önce başlattığı askeri saldırılala devam ettiğini, Suud'un bölgeyi sivillerden tamamen arındırılmış bir askeri alana dönüştürmeyi hedeflediğini kaydetti.

el Cezire'nin kaynaklarına göre Husiler ile Yemen ordusu arasında 11 Ağustos'ta başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 150 Yemen askeri ve 850 Husi öldürüldü.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.