Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Afganistan'daki Türk Asker Sayısı Artıyor Mu?

İngiliz Times gazetesinin haberine göre, Obama Afganistan'a NATO'dan 4 bin ek asker göndermek istiyor. Asker gönderebileceğini söyleyen iki ülke ise İngiltere ve Türkiye. 

12 Kasım 2009
Afganistan'daki Türk Asker Sayısı Artıyor Mu?

Times gazetesi manşetinden duyurduğu haberde, Washington yönetiminin yeni Afgan stratejisinin şekillenmeye başladığını kaydetti. Başkan Barack Obama'nın NATO'dan ek 4 bin asker istemeye hazırlandığını aktarılıyor.

Obama'nın Afganistan'a ek 35 bin Amerikan asker göndermeyi planladığını vurgulayan Times, Washington'un Amerika dışındaki NATO üyesi ülkelerin Afgan ulusal ordusunun eğitimine yardımcı olmak üzere asker gönderme talebine olumlu yanıt alma olasılığını ise düşük görüyor.

Gazetenin NATO kaynaklarına atfen verdiği bilgiye göre, ek asker gönderebileceklerini söyleyen sadece iki NATO üyesi var: İngiltere ve Türkiye.

Times, Türkiye'nin Kabil'de Uluslararası Güvenlik Destek Gücü ISAF'ın komutasını bu ay başından itibaren yeniden üstlendiğini ve asker sayısını da 720'den 1,488'e çıkaracağını aktarıyor.

İngiltere de, 500 asker göndereceğini açıklamış, ama bu kararını uygulamayı ''ancak diğer NATO üyeleri de benzer taahhütte bulunursa'' koşuluna bağlamıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.