Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irkçı Katliama Ömür Boyu Hapis

Almanya'da ırkçı bir saldırı sonucu karnındaki bebeğiyle hayatını kaybeden Mısırlı Müslüman Merve El Şerbini'nin katili ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 

12 Kasım 2009
Irkçı Katliama Ömür Boyu Hapis

Dün görülen davada sanık Alexander wiens ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, savcı zanlının ceza indiriminden faydalanmaması için görüş bildirdi.

Başsavcı Frank Heinrich, 28 yaşındaki zanlının cinayeti "yabancı düşmanlığı" ile önceden planlayarak soğukkanlılıkla işlediğini kaydetti.

Başsavcı, duruşma sırasında zanlıya dönerek "siz bir katilsiniz ve size sadece birkaç gün tahammül etmem gerektiği için memnunum" dedi.

Wiens ise, duruşmada cinayeti planlayarak işlemediğini ileri sürdü.

Irkçı katil Wiens, çocuk parkında otururken 3 çocuk annesi Merve Şerbini'nin başörtüsünü başından almış ve 'terörist' diyerek hakaret etmişti.

Şerbini'nin dava açtığı Wiens para cezasına çarptırılmıştı.

Para cezasına itiraz eden Xiens, itirazın görüldüğü 1 Temmuz'daki duruşmada üzeirndeki ekmek bıçağıyla Şerbini'yi 16 kez bıçaklayarak öldürmüştü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.