Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Eroğlu: Mülkiyet Konusunda Görüşler Uzak

KKTC Başbakan Derviş Eroğlu, mülkiyet konusunda Rumların taleplerinin Kıbrıslı Türklerinkinden çok uzak olduğunu, her iki tarafın görüşlerinin ortak bir noktada buluşmasının bugün için mümkün olmadığını söyledi. 

05 Kasım 2009
Eroğlu: Mülkiyet Konusunda Görüşler Uzak

Eroğlu, Bakanlar Kurulu toplantısına girmeden önce yaptığı açıklamada, Kıbrıs görüşmelerindeki hassasiyetlerinin devam ettiğini belirtti.

Görüşmelerin seyri konusunda Başbakan olarak kendisinin, Dışişleri Bakanı olarak da Hüseyin Özgürgün'ün bilgisi olması gerektiğini ifade eden Eroğlu, "Zaman zaman hükümeti bu konuda bilgilendiren tutanakları okuyoruz. Bazen endişelerimizi de halkımızla paylaşıyoruz" dedi.

Endişelerini halkla paylaştıkları için hükümeti ve kendisini çözüm karşıtı göstermeye çalışanlar bulunduğunu belirten Derviş Eroğlu, "Bunlar siyaset içinde olağan şeyler" ifadesini kullandı.

Hükümet olarak üzerinde durdukları konunun, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda huzur ve refah içinde yaşayacağı bir ortamın yaratılması olduğunu vurgulayan Eroğlu, gereken tedbirleri alma, var olan sorunları asgariye indirme gayretinde bulunduklarını söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın, "Mülkiyet konusunun derinine inmeye hazır değiliz" açıklamasının hatırlatılması üzerine Eroğlu, Rumların mülkiyet konusunda ortaya koyduğu görüşleri kabul etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

Eroğlu, "Rumların müzakere masasına taşıdığı mülkiyetle ilgili görüşleri kabul ettiğimiz taktirde ne iki devletlilik, ne iki bölgelilik, ne de iki halklılık kalır" dedi.

Mülkiyet konusunda iki tarafın görüşlerinin birbirinden çok uzak olduğunu belirten Eroğlu, "Bugün için ortak bir noktada buluşmak mümkün değil" diye konuştu.

Müzakerelerin karşısında olmadıklarını, ancak hükümet olarak ağır sorumlulukları bulunduğunu ifade eden Eroğlu, zaman zaman bu sorumluluğun verdiği düşünceyle tavırlarını ortaya koyduklarını kaydetti.

AA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.