Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Husiler'den Suudi Arabistan'a Suçlama

Yemen'de ordusuna karşı iki aya yakın bir süredir mücadele veren Husiler, Suudi Arabistan Yönetimi'ni, Yemen'e destek vermekle suçladı. 

02 Kasım 2009
Husiler'den Suudi Arabistan'a Suçlama

Husiler'in bugün yaptığı basın açıklamasında Suudi Arabistan, Yemen ordusunu kendi topraklarını kullandırarak Saada şehrinin kuzeyinden kendilerine saldırı düzenlemesine izin vermekle suçladı.

Abdulmelik Husi imzalı basın açıklamasında Suudi Arabistan'ın Yemen ordusuna verdiği destek, iç işlere müdahale ve tehlikeli bir gelişme olarak kabul edildi.

Husi, Yemen ordusuna ait bir birliğin, Suudi Arabistan sınırındaki Dudan dağına konuşlandırıldığını kaydetti. Husi "Yemen ordusu, bu askeri karargahtan bize saldırıyor" dedi.

Suudi Arabistan'da Yemen ordusuna topraklarını kullandırmaması çağrısında bulunan Husi, her türlü saldırıya karşılık vermek zorunda kalacaklarını belirtti.

Yemenli üst düzey yetkililer ise Husiler'in bu iddialarını yalanlayarak Duhan dağının Yemen sınırları içerisinde kaldığının altını çizdi.

Suudi Arabistan'un Yemen Devlet Başkanı Abdullah Salih'e siyasi ve ekonomik destek verdiği kabul edilirken, askeri destek ise şuana kadar kabul edilmedi.

Yemen ordusu 11 Ağustos'tan bugüne kadar Husiler'in bulunduğu Saada şehrini yoğun bir şekilde bombalamaktadır.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.