Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Mescid-i Aksa'da Ezanlar Susturulmak İsteniyor

İsrail işgal güçleri ilk kez bir uygulamaya giderek Mescid-i Aksa'nın elektriğini kesti. 

27 Ekim 2009
Mescid-i Aksa'da Ezanlar Susturulmak İsteniyor

İsrail işgal güçleri ilk kez Mescid-i Aksa'nın elektriğini kesti. Bu uygulamanın hedefinin ezanın susturulması olduğu belirtiliyor.

İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa'ya baskın yaparak, namaz kılanları ve mukaddesatını korumak isteyenleri tutukladı. Aksa'da bulunan Müslümanlara saldıran işgal güçleri göz yaşartıcı bomba kullandı.

Eski Kudüs'ün dar sokaklarında, Mağaribe kapsında ve Aksa'nın avlusunda Filistinli gençler ve İsrail askerleri arasında zaman zaman çatışmalar devam ediyor.

İsrail işgal güçleri, onlarca Filistinli gencin yanısıra Filistin Yönetimi Kudüs Dosyası Sorumlusu Hatim Abdulkadir'i de tutukladı.

Kubbe Es Sahra altında toplanan kadınları da İsrail askerlerinin darb ettiği zor kullarak dışarı çıkardığı,bazı kadınların arbede esnasında yaralandığı belirtildi.

Dün sabah saatlerinden itibaren İsrail özel harekat timlerinin Mescid-i Aksa'nın önünde konuçlandırıldığı dikkati çekmişti. İsrail işgal güçleri Aksa'dan kendilerine atılan taş ve molotof kokteyl nedeniyle baskın düzenlediklerini iddia ediyor. Ancak görgü tanıkları böyle bir olayın olmadığını ifade ediyor.

İsrail işgal güçleri ilk kez bir uygulamaya giderek Mescid-i Aksa'nın elektriğini kesti. Bu uygulama İsrail yönetiminin ezanı susturmak istediği şeklinde yorumlanıyor.

El Cezira'ya telefonla bağlanan Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, İsrail askerlerinin El Mağaribe ve diğer bazı kapıları kapattığını ifade etti. Durumun son derece tehlikeli olduğunu dile getiren Hüseyni, Haram-ı Şerif'ten İsrail askerlerinin çıkmaması durumunda, olayların önümüzdeki günlerde çok daha büyüyebileceği uyarısında bulundu.

Halen Mescid-i Aksa'nın içerisinde bulunan Kudüs Mükaddesatı Vakfı Meclisi Başkanı Şeyh Abdulazim ise; 'İşgal güçleri baskını engellemek isteyen gençleri tutuklamak için kapıları zorladıklarını, Mescid'in içinin gaz kokusuyla dolu olduğunu' bir haber kanalına yaptığı telefon bağlantısında söyledi.

Kudüs Valisi Adnan El Hüseyni ise Mescid-i Aksa'da yaşananlardan İsrail yönetimini sorumlu tutarak, Yahudi yerleşimcileri gerginlik yaratmak için desteklemekle suçladı. Yeni bir İsrail projesinden bahseden Hüseyni bu defa baskının öncekinden farklı olduğunu, önce İsrail askerlerinin Mescid'e girmek ardından Yahudi yerleşimcileri sokmak istediklerini söyledi. Doğabilecek sonuçlardan İsrail yönetiminin sorumlu olacağını dile getirdi.

Filistin baş kadısı Teysir El Temimi yaptığı açıklamada; 'Mescid-i Aksa büyük bir komplo altındadır. İsrail yönetimi Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmek için geniş ve gizli bir operasyon başlatmış bulunmaktadır.' Dedi.

Meşhur Alim Yusuf El Kardavi ise; İsrail'in Mescid-i Aksa'ya karşı son dönemde düzenlemiş olduğu komplo girişimlerinin hedefinin, Aksa'ya girmek olduğunu, İbrahim cami'inde yaptıkları gibi 'iki kıblenin birincisi, iki haremin üçüncüsü' olan Aksa'yı da ikiye bölmek istediklerini söyledi. İslam alemini Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya çağırdı.

Filistin kaynakları, olayların başlamasından sonra İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskın yapmak gibi bir niyeti olduğu şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.