Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Dışişlerinden Haremüşşerif Uyarısı

Dışişlerinden yapılan açıklamada "tahrikkar tavırlardan " vazgeçilmesi istendi. 

26 Ekim 2009
Dışişlerinden Haremüşşerif Uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Haremüşşerif ve civarında son bir aydır devam eden ve dün yeniden tırmanış eğilimine geçen gerginlikten "derin kaygı" duyulduğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Dün yaşanan olaylar sırasında tutuklanan, aralarında Filistin Ulusal Yönetimi yetkililerinin ve İslam Vakfı görevlilerinin de bulunduğu kişilerin bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz" denildi.

Kudüs'te Başkonsolosluğu bulunan tek İslam Konferansı Teşkilatı (İKT)üyesi ülke olan Türkiye'nin bu gelişmeleri başından itibaren yakından takip ettiği hatırlatılan açıklamada, bakanlık tarafından geçmişte yaşanan üzücü olaylardan ders alınması ve gerginliği tırmandıracak, kışkırtıcı adımlardan kaçınılması için daha önce de çağrı yapıldığı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında şunlara yer verildi:

"Son olarak dün yaşanan olaylar, konuya durumun ciddiyetinin ve vahim sonuçlara yol açma potansiyelinin gerektirdiği duyarlılıkla yaklaşılmadığını göstermektedir. Olaylar sırasında yaşanan birçok yaralanma ve tutuklamalar endişelerimizi artırmaktadır.

Kudüs Başkonsolosumuz dün Haremüşşerif'i bizzat ziyaret etmiş, yerinde incelemelerde bulunmuş ve yetkililerle görüşmüştür. Ayrıca, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç 28-29 Ekim 2009 tarihlerinde Rabat'ta düzenlenecek Uluslararası Kudüs Forumuna katılarak bir konuşma yapmak üzere yarın Fas'a hareket edecektir."

Bütün İslam aleminin en kutsal mekanlarından biri olan Haremüşşerif ile ilgili hassasiyetlerin dikkate alınması gerektiği kaydedilen açıklamada, "Tahrikkar eylemlerden kaçınılması gereğini bir kez daha vurguluyoruz" ifadesi kullanıldı.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.