Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Güney Yemen'de de Hareketlenme Başladı

Güneyli Muhaliflerden Ali Salim El Bayd'ın açıklamalarından sonra, Yemen'in güneyinde de Sana yönetimine karşı protesto gösterileri başladı. 

22 Ekim 2009
Güney Yemen'de de Hareketlenme Başladı

Yemen'in güney şehirlerinden Lahc'da 'Güney Hareketi' olarak bilinen gruba ait binlerce kişi, siyasilerin kaçırılması olaylarını protesto etti.

Milletvekili Nasır Habcı liderliğideki göstericiler, Aden şehrinde yayınlanan El Eyyam Gazetesi'nin kapatılmasını da şiddetle protesto etti.

Güney Yemen'in kuzeyden ayrılmasını da isteyen göstericiler sokaklarda pankartlar açtı. Göstericilerden bazılarının Yemen Cumhurbaşkanı eski yardımcısı Ali Salim El Bayd'ın fotoğraflarını da taşıması dikkat çekti.

El Bayd'ın iki gün önce yaptığı açıklamada, Güney Yemen'in kuzeyden silahlı veya silahsız ayrılacağını ifade etmiş, BM'nin ülkede referandum yapmasını istemesinden sonra başlaması dikkat çekti.

Güney Hareketi'ne bağlı göstericiler, ülkenin güney şehirlerinde yapılan olağan dışı güvenlik önlemlerinin kaldırılmasını, Sana yönetimi tarafından tutuklananların derhal serbest bırakılmasını istiyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.