Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail, Protestosunu Türkiye Büyükelçisine Teslim Etti

İsrail Dışişleri Bakanlığının Avrupa Dairesi Başkanı Naor Gilon, Ayrılık dizisinden ötürü protestosunu Türkiye'ye teslim etti. 

16 Ekim 2009
İsrail, Protestosunu Türkiye Büyükelçisine Teslim Etti

İsrail Dışişleri Bakanlığı, TRT'de Yayımlanan Ayrılık "Aşta ve Savaşta Filistin" adlı Bir dizide İsraillilerin katledenler kişiler olarak tanıdıldığı gerekçesiyle Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Ceylan Özen'i Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İsrail'in sesi radyosunun haberine göre Özen, Dışişleri Bakanlığının Avrupa Dairesi Başkanı Naor Gilon ile görüştüğü belirtildi. Gilon, yayınlanan diziden ötürü, Türkiye'ye protestosunu Özen'e teslim etti.

Gilon, dizinin İsraillilere karşı Türkiye kamuoyunda nefret duygularını uyandırdığını ifade etti.

Uzun yıllar devam eden stratejik ve güçlü ilişkilerin varlığına dikkat çeken Gilon, dizinin Yahudi halkına ve devletine ihanet olduğunu söyledi.

Dizide Filistinli bir babanın bebeğini havaya kaldırdığı sırada bir İsrail askerinin bebeğe ateş açtığı sahne, İsrail'de geniş yankı uyandırmıştı.

Türkiye'nin bu protestoya vereceği yanıt merakla bekleniyor.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.