Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

'Sarkisyan Sözünü Tutmadı!'

Independent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanacak protokolleri eleştirdi. 

08 Ekim 2009
'Sarkisyan Sözünü Tutmadı!'

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile Zürih'te imzalanması planlanan protokoller konusunda Ermeni diasporasını ikna etme gezisini sürdürüyor. Sarkisyan’ın Fransa, ABD’den sonraki durağı Lübnan'ın başkenti Beyrut'tu.

Ancak Ermeni lider Lübnan’da da, diğer gittiği ülkelerdeki gibi, diasporanın protestolarıyla karşılandı.Protestoları izleyen Independent gazetesinin Beyrut'ta yaşayan Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, bugünkü yazısında bu protestoları konu edinerek protokolleri eleştirdi.

Fisk yazısında, Türkiye'yle Ermenistan'ın imzalayacakları ticaret anlaşmasının, 1915'te bir buçuk milyon insanın öldürülmesinin üzerini örteceğini iddia etti.

SARKİSYAN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMEDİ

Makalede, “Sarkisyan, Cumartesi günü, kurtulmayı başarmış Ermenilerin milyonlarca torununun dehşetine rağmen, Türkiye ile diplomatik ilişkileri tekrar başlatmak, ticari tavizler vermek ve petrol menfaatleri için bir protokol imzalamayı planlıyor. Hem de bunu daha önce Ermeni diasporasına verdiği en önemli sözü yerine getirmeden yapıyor. Türkiye'nin 1915'teki Ermeni Soykırımı'nı kabul etmesi sözü...”denildi.

NTV

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.