Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Lübnan Hizbullah'ından Birleşik Arap Emirliklerine Kınama

Lübnan İslami direniş hareketi Hizbullah, birleşik Arap emirliklerinin yüzlerce Lübnanlı Şii Müslüman la Filistin İslami direniş hareketi HAMAS taraftarı Filistinliği tutuklayıp sınır dışı etmesini şiddetle kınadı.  

08 Ekim 2009
Lübnan Hizbullah'ından Birleşik Arap Emirliklerine Kınama

Hizbullah birleşik Arap emirliklerinin Amerika ve Siyonist rejimin çıkarları uğuruna Lübnanlı ve Filistinli Müslümanları sınır dışı ettiğini vurguladı.

Hizbullah'ın Lübnan meclisindeki temsilcilerinden Hüseyin Musevi Ebudabi hükümetinin Filistinli ve Lübnanlı Müslümanları sınır dışı etmek yerine Siyonist rejim ve Amerika'ya bağlı unsurları sınır dışı etmesi gerektiğini belirtti.

Musevi'ye göre, Birleşik Arap emirliklerinin yöneticileri Amerika ve ırkçı rejime şirin gözükmek amacıyla suçsuz Filistinli ve Lübnanlı Müslümanları sınır dışı ediyorlar. Bilindiği gibi birleşik Arap emirlikleri son haftalarda yaklaşık 300 Filistinli ve Lübnanlı tüccar ve çalışanı HAMAS'a destek vermek ve milli güvenliği tehdit etmek bahanesiyle bu ülkeden sınır dışı etti. Halbuki bunlar hiç bir mahkemede yargılanmadı ve suçları da ispat edilmedi.

Sınır dışı edilen Lübnanlıların bildirdiklerine göre, birleşik Arap emirlikleri Lübnan Hizbullah'ı hakkında bilgi toplamak ve casusluk yapmak için Lübnanlılara baskı yapıyordu. Fakat Lübnanlılar bu teklifi reddettikleri için tutuklanıp sınır dışı edildiler.

Gözlemcilere göre, Amerika ve Siyonist rejimin bölgedeki hürriyetçi ve soylu İslami hareketleri bastırmak için birleşik Arap emirliklerinin işbirliğiyle harekete geçmiş bulunuyorlar. Ebudabi hükümeti de Lübnan Hizbullah'ına ve Hamas'a karşı düzenlenen karanlık komplolara katılmaktadır. Lübnan hükümetinin niçin Lübnanlıların sınır dışı edildikleri sorusuna karşı birleşik Arap emirlikleri sessizliğini koruyor.

Bilindiği gibi birleşik Arap emirliklerinin 6 milyon nüfusunun yüzde 80'ı güney doğu Asya ülkeleri gibi ülkelerden bu küçük ülkeye göç eden veya bu ülkede çalışan yabancı uyruklu kimselerden oluşuyor.

İrib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.