Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gül'den Ermeni Diasporasına Uyarı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ermeni diasporasının uzaklarda durup bölgenin problemlerinin çözülmesine engel olmaması lazım. 

03 Ekim 2009
Gül'den Ermeni Diasporasına Uyarı

Kafkaslar'daki tüm barış çabalarını, yeni işbirliği çalışmalarını onların da desteklemesi gerekir eğer Ermenistan'ın geleceğini düşünüyorlarsa" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Nahçıvan'da Türk gazetecilerle basın toplantısı düzenledi, sorularını yanıtladı.

Gül, bir soru üzerine, Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu dönemlerde izlenen "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesi ve komşularla iyi ilişki politikası çerçevesinde Türkiye'nin çektiği acıların gündeme taşınmadığını belirterek, dünya kamuoyunun bu nedenle Türklerin acılarını duymadığını dile getirdi.

Gül, şöyle devam etti:

"Benim buradan özellikle Ermeni diasporasına söyleyeceğim şey şudur, uzaklarda durup bölgenin problemlerinin çözülmesine engel olmamaları lazım. Bazı ülkelerde kimliklerini korumak için bunu bir politika olarak devam ettirdiklerini görüyorum. Ama bu doğru değildir. Kafkaslar'daki tüm barış çalışmalarını, yeni işbirliği çalışmalarını onların da desteklemesi gerekir eğer Ermenistan'ın geleceğini düşünüyorlarsa. Yoksa çok uzaktan oturup konuşmak kolay olur."

Gül, bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve her iki ülkenin dışişleri bakanlarıyla yaptıkları toplantıda, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanacak protokolle ilgili gerginliklerin aşılıp aşılmadığına yönelik soru üzerine, herkesin iyi niyetli bir çalışma içine girdiğini belirterek, "Bunların desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Bugünkü konuşmamda da bunlarla ilgili fikirlerimi söyledim. Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeşliği hep sınanmıştır. O açıdan Azerbaycan'ın Türkiye'ye olan güveni, Türkiye'nin de Azerbaycan'a olan güveni tamdır" diye konuştu.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.