Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ahmedinejad: BM ve Güvenlik Konseyinde Ciddi Değişiklik Kaçınılmaz

İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM genel kurulunda yaptığı konuşmada, dünyanın mevcut sisteminin bu şekilde devam edemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünya'ya hakim olan anlayışın bir özel grub ve sevgisiz, adaletsiz düşüncenin zorla dikte ettirilmesi sonucu olduğunu ve artık sultacı güçlerin yayılmacı anlayışının küreselleşme adına yerleştirilmesi ve emperyalist imparatorluğun sonunun geldiğini söyledi. 

24 Eylul 2009
Ahmedinejad: BM ve Güvenlik Konseyinde Ciddi Değişiklik Kaçınılmaz

Dünya'da var olan sorunlara işaret eden cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "bu günkü dünya'da karşılıklı iki hareket bulunmaktadır. Bunlardan, birisi maddi çıkarlarını gözeten, ve diğerleri üzerinde çıkar sağlayan, adaletsiz, eşitsizlik ve insanları aşağılayan, tecavüz ve işgal gibi anlayışlarla kendi iradelerini halklara zorla dayatan düşünce ve diğeri de tek yaratıcıya iman eden, ilahi peygamberlerin yolunu takib eden, insani değerlere saygı duyan, özgürlük, güvenlik, barış, huzur ve adalet ve maneviyatın hakim olmasını isteyen düşüncedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad dünya genelinde ayrımcılık ve eşitsizliğin giderilmesini isteyerek, adalet, kardeşlik üzerine, ilmi eğitim fırsatlarından yararlanılması, insani değerlerin gelişmesi dünyaya ve geleceğe ümitle bakılması gerektiğini söyledi

Bazılarının, demokrasi tanımıyla, özgürlük iddialarıyla kendi görüşlerini başkalarına dayatmaya çalıştığını bu dönemin artık gerilerde kaldığını hatırlatan cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "bu anlayışın her şeyden önce uygulayıcı ve hakim olması gerekir. Dünya genelindeki özgürlüklerin gelişmesi, halkların uyanışı ve bilinçlenmesiyle olur. Oysa buna izin verilmiyor. Bunun için Amerikan halkı başta olmak üzere diğer halklar, geniş kapsamlı bir değişim bekliyor. Geniş kapsamlı ve gerçekçi bir değişimi olumlu karşılıyorlar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Filistin'de insanlık dışı uygulamaların devam etmesine dikkat çekerek, bu işlenen insanlık dışı uygulamayı kim kabul edebilir. Bütün insani değerlerin aksine 60 yıldan fazladır, bir halk, yasaklanmış silahlarla, kabul edilemez yöntemlerle, insanlık dışı yöntemlerle yok ediliyor. Bu halkın meşru direniş halkı yok sayılıyor. Bütün bunlardan daha önemlisi, dünya, bu halka yönelik saldırı, tecavüzü yapanlar, "barışçı, hak sahibi " olarak görüyor. Kendi haklarını savunan mazlum insanlar terörist olarak tanıtılıyor. Bunun artık kabul edilmesi ve buna tahammül edilmesi mümkün değildir dedi.

Mazlum Filistin halkının durumuna dikkat çeken cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "Filistin halkına yapılanlar artık kabul edilemez, bu uygulamaları yapanlar, insanlık dışı projelerinin, ekonomik, siyasi ve kültürel alanda dünyaya hakim olmasını isteyen küçük azınlık bir gruptur" diye konuştu.
Afganistan ve Irak'taki gelişmelere de dikkat çeken cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bazılarının on binlerce kilometre uzaklıktan gelerek, Ortadoğu bölgesine askeri müdahalede bulunması ve öldürme, katliam, savaş, terör , tehdit ve tecavüzleriyle bölgeye müdahalesi kabul edilemez dedi.

BM ve BM güvenlik konseyinin, halkların temsilcisi ve halkların haklarını savunan bir organ olması gerektiğini hatırlatan cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "BM ve Güvenlik konseyi demokratik ve halkçı yöntemlere dayalı bir sistem içinde olmalıdır. Belli bir grubun, bir ülke ve bir düşüncenin sultası altından kurtulması gerekir, genel olarak, dünya genelinde, düşünceler, kültürler ve kamuoyu belirleyici unsurlardır. Bu sistemin bu şekilde sürmesi mümkün değildir. Ciddi bir değişiklik artık kaçınılmaz zarurettir" diye konuştu.

İrib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.