Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Sana Hükümeti, Sade'yi Vahabileştirme Niyetinde!

Yemen El-Hausi Grubu Sözcüsü, bu grubun Yemen Ordusuyla çatışmalarının ana sebebinin Sana hükümetinin Sade'yi Vahabileştirme planı olduğunu vurguladı. 

15 Eylul 2009
Sana Hükümeti, Sade'yi Vahabileştirme Niyetinde!

Yemen El-Hausiler Grubu lideri Abdülmelik El-Hausi'nin kardeşi ve Grup Sözcüsü Yahya El-Hausi, Almanya'da Lübnanlı "El-Ahbar" gazetesi muhabiriyle olan telefon temasında, Yemen hükümetinin bu ülkenin Sade bölgesini Vahabileştirmek istediğini, bu yüzden El-Hausi Grubunun Yemen Ordusuyla çatışmalarının ana sebebinin bu mesele olduğunu vurguladı.

Yahya El-Hausi bu hususta ayrıca "Sana hükümeti yetkilileri son 30 yıldan bu yana bu bölgeyi Vahabileştirmeyi düşünmekteler. Mısır Ordusunun geri çekilmesinden sonra, Suudi Arabistan'dan getirttikleri ders kitaplarını bölgede okuttular. Hatta Zeydi mezhebi yerine Şafii mezhebini öğretip yaymaya çalıştılar. Biz önce barışçı yollar ve delil-burhan getirme vesilesiyle onları durdurmak istedik. Fakat onlar gördüler ki bu işten zararlı çıkacaklar, askeri seçeneğe başvurdular" şeklinde konuştu.

El-Hausi Grubu Sözcüsü Yahya El-Hausi daha sonra "El-Hausi hanedanı neden bu mücadelenin liderliğini üstlendi" şeklinde sorulan bir soru üzerine "Babam Zeydi mezhebinin büyük âlimidir. Biz aynı zamanda terörle mücadelenin öncü liderlerindeniz" diye karşılık verdi.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.