Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Husiler'in Sözcüsü Abdusselam: Yemen Hükümeti İsrail ve ABD Adına Savaşıyor

Husiler'in sözcüsü Muhammed Abdusselam, Yemen Hükümetini İsrail ve ABD'nin baskısı altında kalarak kendilerine savaş ilan etmekle suçladı. 

09 Eylul 2009
Husiler'in Sözcüsü Abdusselam: Yemen Hükümeti İsrail ve ABD Adına Savaşıyor

Yemen’de ordunun saldırılarına maruz kalan Husiler hareketi, İran’ın kendilerine destek verdiği suçlamasının, Suudi Arabistan’dan mali yardım alabilmeyi hedeflediğini belirtti.

el Alem’in haberine göre Husiler’in sözcüsü Muahmed Abdusselam, Yemen hükümetinin Husiler hareketini “ayrılıkçı ve Zeydiye İmamlığı hükümetini kurmayı hedeflemekle” suçlamasına karşı çıktı.

Abdusselam, Husiler’in İran tarafından desteklendiğini iddia edenlerin, kendilerine delil getirmesini istedi. Suudi Arabistan’ı Yemen’in içişlerine karışmakla suçlayan Abdusselam, “Yemen’deki bazı yetkililerin maaşlarını da Suudi Arabistan veriyor” dedi. Suudi Arabistan’ın da savaşa karıştığına dair delillerin olduğunu savunan Abdusselam, bu delilleri ilerleyen günlerde açıklayacaklarını belirtti.

Abdusselam, 11 Eylül saldırılarından sonra hareketin liderlerinden Seyyid Hüseyin Bedreddin’in Amerika’nın askeri, siyasi ve kültürel saldırılarına karşı Kuran eğitimiyle insanları irşada başladığını, Hüseyin Bedreddin’in çağrısının ülkede Amerika ve İsrail karşıtlığını oluşturduğunu kaydetti.

Abdusselam “Bedreddin Hüseyin’in bu çağrısı, Amerika ve İsrail karşıtı gösterilere, Amerika’nın ticari mallarının alınmamasına yol açtı” dedi.

Amerika’nın Yemen’de başlayan bu hareketten rahatsı olduğunu ifade eden Abdusselam, Amerika’nın müdahalesinden sonra Sana’nın kendilerine saldırıya geçtiğini belirtti. Abdusselam, “Bu saldırı, sadece Yemen hükümetinin saldırısı değil aynı zamanda İsrail, Amerika ve Suudi Arabistan’ın saldırısıydı” dedi.

Abdusselam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yemen hükümeti, Amerika ve İsrail’in uşağıdır. Dış güçler ateşkes isterse hükümette bunu kabul eder ve uygular.”

Husiler ile Yemem Hükümeti arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için 5 yılı aşkın bir süredir tutuklu olanların sorununun çözüme kavuşturulması gerektiğini savunan Abdusselam “Yemen hükümeti, bizlerin de bu toplumun bir parçası olduğumuzu kabullenmesi gerekmektedir” dedi.

Abdusselam, Yemen’i ve Suudi Arabistan’ı Saada şehri düzenledikleri bombardımanla, şehirdeki tarihi eserleri yok etmekle suçladı.

Abdusselam, Yemen Hükümetiyle olan krize çözüm bulmak için ikili müzakerelere hazır olduklarını ifade etti.

Uluslararası toplum ve İslam dünyasının Yemen’deki katliamlara sessiz kalmasını eleştiren Abdusselam “Bu savaş, Amerika ve İsrail’in bir dayatmasıdır” dedi.

isra haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.