Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Esad: Gazze Kuşatması Bütün Filistinlilere Uygulanan Bir Katliamdır

Suriye'ye ziyarette bulunan Hugo Chavez ile Beşşar Esed ortak basın toplantısı düzenledi. 

05 Eylul 2009
Esad: Gazze Kuşatması Bütün Filistinlilere Uygulanan Bir Katliamdır

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Siyonistlerin Gazze’ye uyguladığı kuşatmanın bütün Filistinlilere yönelik bir katliam olduğunu belirterek, Suriye’ye ziyarette bulunan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile Gazze kuşatmasını kaldırmak için bazı uluslararası çevreleri harekete geçirme yollarını görüştüklerini ifade etti.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ile birlikte Suriye’nin başkenti Şam’da dün (3 Eylül Perşembe) öğleden sonra bir basın toplantısı düzenleyen Esed, Siyonist İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ambargonun istisnasız bütün Filistin insanına uygulanan bir cinayet olduğunu belirterek, Chavez ile Gazze’ye uygulanan kuşatmanın kaldırılması için dünyada bazı kesimleri harekete geçirme yollarını görüştüklerini söyledi.

Esed açıklamasının devamında, “Biz burada uluslararası camiadan bahsetmiyoruz. Çünkü bu ifade bugün kendi iradelerini, dünyaya, dünya siyasetiyle dünya ekonomisine hâkim kılmak isteyen sayılı birkaç devlet için kullanılıyor. Bizim bahsettiğimiz uluslararası çevreler, bu konuda adil bir tutum sergileyecek olan devletlerdir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.