Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bakü, Erdoğan'ın Sözlerini Esas Alıyor

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Ermenistan ile İsviçre'nin Dışişleri'nin yayınladığı ortak beyanatla ilgili açıklamada Türkiye'nin üst düzey devlet yetkililerinin daha önce yaptığı çok sayıda açıklamaları esas aldığı vurguladı. 

01 Eylul 2009
Bakü, Erdoğan'ın Sözlerini Esas Alıyor

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Ermenistan Dışişleri Bakanlıkları ile İsviçre'nin Dışişleri'nin yayınladığı ortak beyanatla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada Bakü'nün bu meseleyle ilgili olarak Türkiye'nin üst düzey devlet yetkililerinin daha önce yaptığı çok sayıda açıklamaları esas aldığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl, 14 Mayıs'ta Azerbaycan Milli Meclisi'ndeki konuşmasında şunları söylemişti: "Türkiye, Emrenistan ile sınırlarını Azerbaycan toprakları Ermenistan tarafından işgal edildikten sonra kapatmıştı. Bu işgal ortadan kalktıktan sonra sınırlar açılabilir. Biz, Azerbaycanlı kardeşlerimiz, razı kalmadığı müddetçe bundan ileri adım atmayız. Bunlar birbiri ile bağlıdır, ayrı düşünülemez."

Aynı zamanda, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı bir daha bildirir ki, her bir devletin diğer devletlerle ilişkilerini düzenleme hakkı vardır; ancak Ermenistan'la Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorunu halledilmeden sınırların açılması Azerbaycan'ın milli çıkarlarına ters düşer.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.