Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yabancı Dilde Kur?an?a Büyük İlgi

Ramazan'la birlikte yabancıların da dinimize olan ilgisinde bir artış gözleniyor. Antalya'da özellikle Rusça ve Almanca Kur'an mealleri büyük ilgi görüyor. Turistler, İslam'ı öğrenmek için hangi kaynağa başvuracaklarını soruyor. 

01 Eylul 2009
Yabancı Dilde Kur?an?a Büyük İlgi

Ramazan ayıyla birlikte turizm beldelerinde yaşayan yabancılar ve turistlerin Kur'an-ı Kerim'e ilgisi arttı. Yerleşik ve tatilci turistlerin kimi İslamiyet'i seçtikten sonra, kimi de merak ettiği için Kur'an okuyor. Diyanet Vakfı yetkilileri, Ramazan ayıyla birlikte taleplere yetişemediklerini ifade ederken özellikle turizm beldelerinde Rusça ve Almanca Kur'an-ı Kerim yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Kitap satışı yapan yayınevleri ve müftülükler, Rus ve Alman bayanların İslamiyet'i öğrenmek için kendi dillerinde mealli orijinal Kur'an satın aldığını bildiriyor.

Ateist olarak geldiği Türkiye'de Almanca Kur'an mealini okuduktan sonra Müslüman olduğunu ifade eden Alman Harald Urban (50), Kur'an'da her soruya cevap bulduğunu kaydediyor. Kur'an ayetlerinde her şeyden bahsedildiğini anlatan Urban, 2 kez hatmettiği Kur'an'ı fırsat buldukça okuduğunu belirtiyor. Hıristiyan Rus Luba Karaca (32) da arkadaşının Ramazan'da hediye ettiği Rusça Kur'an-ı Kerim'i ilgiyle okuyor. Eşi Türk olan Karaca, 6 yıldır Türkiye'de yaşıyor.

Kur'an-ı Kerim ve ilmihal alan yabancıların son bir ayda arttığını belirten Diyanet Vakfı Antalya Şubesi Yayınevi Müdürü Ayhan Baran, bunda özellikle Avrupa'da İslam'a olan ilginin etkili olduğunu vurguluyor. Kur'an'a en fazla ilgi gösterenler arasında Türklerle evlilik neticesinde dinini değiştiren Alman ve Rus bayanların olduğunu ifade eden Baran, "Bize gelip İslamiyet'i öğrenmek için hangi kitabı alacaklarını soruyorlar. Biz de kendi dillerinde mealli Kur'an-ı Kerim ve ilmihal kitaplarını tavsiye ediyoruz." dedi.

İKNA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.