Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Laricani: "Hekim'in Irak Anayasasının Hazırlanmasında Önemli Rolü Olmuştu"

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, dün Hakk'ın rahmetine kavuşan Irak İslami Yüksek Konseyi lideri Seyyid Abdülaziz Hekim'in kanser sonucu hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirdiği açıklamasında, Hekim'e Allah'tan rahmet ailesine ve İslam dünyasına da sabır diledi. 

28 Ağustos 2009
Laricani:

Abdülaziz Hekim'in Irak Anayasası'nın hazırlanmasında son derece önemli olumlu rolünün olduğunu hatırlatan Laricani, Hekim'in aynı zamanda halkçı hükümetin kurulmasında da büyük emeğinin geçtiğinin altını çizdi.


Hekim'in Irak'ın geleceğine dönük büyük hizmetleri geride bıraktığını belirten Laricani, Irak halkının onu her zaman hayırla yad eyleyeceğini bildirdi.
Bu arada İran Yargı Kurumu başkanı Ayetullah Sadık Laricani de, Hekim'in vefatından dolayı, merhuma Allah'tan rahmet diledi. Hekim'in İslam davasında mücadeleci bir şahsiyet olduğunu kaydeden İran yargı kurumu başkanı, Hekim'in Irak'ın bağımsızlığı ve huzuru için büyük çaba harcadığını kaydetti.


Diğer yandan İslami İran dışişleri bakanı Menuçehr Mutteki de, Irak İslami Yüksek Konseyi sekreteri Seyyid Abdülaziz Hekim'in vefatıyla ilgili yaptığı açıklamada, Hekim'in özellikle de Irak'ın işgalinden sonra bu ülkenin bağımsızlığı ve güvenliği konusunda çok büyük emek harcadığını belirterek, Hekim'den Irak'ın işgalinden sonra Irak'ta rastlanan ender siyasi liderlerden biri olarak sözetti.

irib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.