Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Çin Müslüman Memurların Oruç Tutmasını Yasakladı

Çin hükümeti aldığı yeni bir kararla Müslüman memurların oruç tutmalarının yasak olduğunu ilan etti!. Uygur Türklerinin katliam haberi soğumadan,Çin'den yeni haberler gelmeye devam edecek gibi. 

24 Ağustos 2009
Çin Müslüman Memurların Oruç Tutmasını Yasakladı

Çin hükümeti, yeni bir takım kurulları uygulamaya koyarak Müslüman memurlarının oruç tutmaları, üniversitelerde dini vecibelerin yerine getirilmesi ve toplu halde iftar ziyafeti düzenlenmesini yasakladı.

"İslam-ul Yaum" adlı haber sitesinin haberine göre, Çin hükümeti ayrıca Doğu Türkistan bölgesindeki ırkçı ve Müslümanlık karşıtı girişimlerini hala sürdürmekte. Nitekim bu bölgenin adını "Şing Yang" olarak değiştirirken, bölgenin resmi dairelerinde çalışan Müslümanlarla üniversiteye giden Müslüman öğrencilerin oruç tutmaları ve namaz kılmalarını engellemekte.

Yine aynı habere göre bölgedeki Çinli mesuller, oruç tutmadıklarını söyleyen Müslümanların bu ifadelerine inanmayarak kendileri o kişilere yemek yedirerek, onun oruç olmadığından emin oluyor ve üstelik verdikleri yemeğin parasını da onun aylık maaşından kesiyorlar. Söz konusu şahıs oruçlu çıktığı takdirde de, ya işinden veya bir aylık maaşından oluyoır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.