Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Maliki: Irak?ta Güvenlik İle İlgili Önlemler Gözden Geçirilmeli

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, başkent Bağdat'ta düzenlenen saldırılardan sonra, Irak?taki güvenlik önlemlerin yeniden gözden geçirileceğini söyledi. 

20 Ağustos 2009
 Maliki: Irak?ta Güvenlik İle İlgili Önlemler Gözden Geçirilmeli

Nuri el Maliki, en 95 kişinin ölümüne, 600'e yakın kişinin de yaralanmasına yol açan saldırılar sonrasında yaptığı açıklamada, hükümetin, ülkedeki güvenlikle ilgili önlemleri gözden geçirmesi gerektiğinin ortaya çıktığını da bildirdi.

ABD birliklerinin, güvenliği Irak güçlerine terkederek 30 Haziran'da kentlerden çekilmelerinden sonra Irak hükümeti ilk kez, güvenlik zaafı bulunduğunu kabul etti. ABD güçlerinin çekilmesinden sonra saldırılarda belirgin bir artış oldu.

Maliki, cadde ve köprülerin girişlerini kapatan bariyerleri kaldırarak bunların yeniden açılması yolunda başlattıkları çalışmaların bu tür saldırılarla baltalanmak istendiğini ileri sürerek, ''Hükümet, terörist tehditlerle mücadele çerçevesinde, varolan planlarını ve güvenlik mekanizmalarını gözden geçirmeli'' dedi.

Diğer taraftan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen ve yaklaşık 100 kişinin öldüğü bombalı saldırılara karşın, ABD güçlerinin Irak'tan 2011 yılı sonunda çekilmesiyle ilgili planda değişiklik olmadığını bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Patrick Ryder, yaptığı açıklamada, bugünkü saldırıları ''trajik'' olarak nitelendirdi ve saldırılarda ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Saldırılara karşın çekilme planlarında değişiklik olmadığını belirten sözcü, ''Irak'ta topluluklar arasında gerilimi artırmak isteyen isyancı gruplar girişimlerde bulunuyorlar. Ancak şu an, 2006-2007'de gördüğümüz şiddet düzeyini görmüyoruz'' dedi.

ABD askerlerinin Irak güvenlik güçlerine güvendiklerini ifade eden sözcü, ''Elbette sorunlar var, ancak Irak güvenlik güçleri ilerleme sağlamayı sürdürüyorlar'' diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.