Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Samerra Ramazan'da Altına Bürünecek

UNESCO tarafından dünya ortak mirası olarak kabul edilen ve iki kez alçakça saldırılan İmam Ali Naki ve İmam Hasan Askeri (a.s)'ın türbelerinin kubbe ve minarelerine döşenecek altınlar mübarek Ramazan ayında yerleştirilecek. 

18 Ağustos 2009
Samerra Ramazan'da Altına Bürünecek

Irak'ın Samerra şehrindeki İmam Ali Naki ve İmam Hasan Askeri (a.s)'ın defnedildiği Askeriyye Türbesi'nin tamir işleri devam ediyor. Bir yıl arayla İki bombalı saldırıya uğrayan türbe, UNESCO tarafından dünya ortak mirası ilan edilerek, acilen koruma altına alınması gereken hassas yer olarak belirlenmişti. 2007 yılının sonunda Irak yönetiminin kutsal türbenin tamir işlerini Türk inşaat firmalarına vermesiyle başlayan çalışmalar 2008'den itibaren Iraklı yetkililerin rehberliğinde devam etmişti. 2009'un şubat ayı itibariyle haremi bölümünün işleri tamamlanırken, kubbenin yarısı ve  minerelerin üçte biri tamamlanmıştı. Türbenin onarım işleri çeşitli uluslararası kuruluşlarca finanse ediliyor.

Hatırlatalım ki, Askeriyye Türbesi'nin kubbesi, dünyanın en büyük altın kubbesi olarak biliyor. Yeni kubbeler artı özelliklere de sahip olmuş olacak. Birbirine geçmiş olarak inşa edilen iki kubbe her türlü tehlikeden emniyette olacak. Roket ve bombalar kubbeye tesir edemeyecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.