Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Maliki: Dünya, İsrail'i Cezalandırmalı

Irak Başbakanı Nuri Maliki, Siyonist İsrail'in İslami İran'a yönelik tehditlerini kınayarak, dünya ülkelerinin her tarafı maceracılığa sürüklemek isteyen İsrail'i sorguya çekmeleri gerektiğini vurguladı. 

12 Ağustos 2009
Maliki: Dünya, İsrail'i Cezalandırmalı

Irak Başbakanı Nuri Maliki, Siyonist İsrail'in İran'a yönelik saldırı tehditlerini kınarken, Siyonistlerin İran'a karşı düzenleyebilecekleri her tür askeri girişimden doğacak olumsuz sonuçları hakkında uyarıda bulundu.

Suriye haber ajansının haberine göre Maliki, ülkesinin Siyonist İsrail tarafından İran'a karşı düzenlenebilecek her tür askeri girişime karşı olduğunu vurgularken "Bu tür muhtemel saldırılara tepki göstermek bölgeyi savaşa sürükleyebilir veya oluşan savaş şartları başka ülkeleri de savaş ortamına çekebilir" diye uyarıda bulundu.

Irak Başbakanı Maliki daha sonra dünya topluluğuna seslenerek muhtelif ülke liderlerini Siyonist İsrail'e karşı sorumluluklarını üstlenerek Tel-Aviv'e baskı yapmaya ve böylece bölgeyi savaş ateşiyle yakabilecek bir felaketi önlemeye davet etti.

Maliki bu konuda "Dünya ülkelerinin, bu dünyayı maceracılığa sürüklemeye çalışan İsrail'i cezalandırmaları ve elleri üzerine vurmaları lazım. Kanaatimce İsrail bu kez ağır bir bedel ödeyecek" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.