Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'la Siyonist İsrail Arasındaki Gerginlik Sürüyor

İsrail'in Tel Aviv-Bakü uçak seferlerinde güvenliğin İsraillilerce sağlanmasını talep etmesi Azerbaycan'da kabul edilemez bir saygısızlık olarak karşılandı.  

04 Ağustos 2009
Azerbaycan'la Siyonist İsrail Arasındaki Gerginlik Sürüyor

Azerbaycan Hava Yolları ile Siyonist rejimin güvenlik hizmeti arasındaki tartışmalar sürüyor. Aslında bu gerginlik sadece hava yolları ile sınırlı kalmıyor, Azerbaycan'ın hukuku koruma organlarına da gölge düşürüyor.

APA'nın İzrus Haber Ajansı'na istinaden verdiği bilgiye göre, İsrail; Almanya, Rusya ve birçok Asya ülkelerinin havaalanlarında güvenliğini kendisi sağlıyor. Şimdi de Azerbaycan'daki uçuşlara çok sayıda silahlı İsrailli'nin eşlik etmesini ve bunların ülkede serbest dolaşım iznini istiyor. Azerbaycan tarafı ise Bakü Uluslararası Haydar Aliyev Havaalanı'na İsrailli silahlı kişileri bırakmak niyetinde değil.

Taraflar arasında görüşmeler devam ederken, 20 Ağustos'a kadar bir sonuç elde edilemezse, Azerbaycan ve İsrail arasındaki uçuşlar sonlandırılacak. Azerbaycan Hava Yolları'nın (AZAL) Basın Sözcüsü Muharrem Seferli konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Görüşmelerde yeni bir gelişme yok. İsrailliler bizim güvenlik kurallarımızın üstünde yeni kurallar yaratmak istiyorlar, biz de Azerbaycan Hava Yolları olarak buna izin vermiyoruz. Talepler
devletler arasında görüşülmesi gereken düzeydedir. Bunlar bizim yetkimizi aşar." dedi.


Azerbaycan Hava Yolları'nın önceki başkanı Adalet Aliyev ise, tüm bunların Azerbaycan'a karşı büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.