Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Kerbela?da İmam Hüseyin (a.s)?ın Doğum Günü Kutlamaları Başladı

Beşinci uluslararası ?Şehadet baharı? dini kültürel kuruluşu, İmam Hüseyin aleyhi selamın doğum günü kutlama şenliklerine bugün Kerbela?da başladı. Bu şenlikler Salı gününe kadar devam edecek. 

27 Temmuz 2009
Kerbela?da İmam Hüseyin (a.s)?ın Doğum Günü Kutlamaları Başladı

 İKNA’nın “savtul Irak” haber sitesinden aktardığı habere göre, imam Hüseyin aleyhi selam türbe sorumlusu “Fazıl Avz” bu konu hakkında şunları söyledi: ırak güvenlik güçlerinin imam Hüseyin aleyhi selam ve Hz. Ebul Fazl aleyhi selamın türbelerini korumaya güçlerinin olduğunu dile getirerek, bu türbelerin giriş ve çıkışlarının gelişmiş dürbünler tarafından denetlendiğini söyledi.

Bu kutlama şenliklerine 20 Arap ve İslam ülke heyetleri katılacak ve bundan dolayı Bağdat ve Necef şehirleri havaalanlarının denetiminin sağlanması için içişleri bakanlığı ve emniyet güçleri ortak olarak çalışma yapmaktadırlar.

Beşinci uluslar arası “Şehadet baharı” dini kültürel kuruluşu, İmam Hüseyin aleyhi selamın doğum günü kutlama şenliklerine bugün Kerbela’da başladı. Bu şenlikler imam Zeynel Abidin aleyhi selamın doğum günü olan Salı gününe kadar devam edecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.