Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suudi Güvenlik Güçleri Beş Şii Vatandaşı Daha Tutukladı

Suudi Arabistan?da dini törene katılan beş Şii müslüman tutuklandı. 

27 Temmuz 2009
Suudi Güvenlik Güçleri Beş Şii Vatandaşı Daha Tutukladı

Şii müslümanların camilerini kapatan Suudi Arabistan yönetiminin Şii müslümanlara yönelik yeni tur tutuklamalar başlattığı bildirildi.
 
El-Alem TV kanalının haberine göre Suudi Arabistan güvenlik güçleri mübarek şaban ayının başlaması dolaysıyla düzenlenen törenlere katılan beş Şii vatandaşı tutukladı.

Şii müslümanların yaşadığı Suudi Arabistan’ın El-Ahsa bölgesinden gelen haberlerden, Suudi yönetiminin Şii müslümanlara karşı yeni tur tutuklama ve baskı sürecini başlattığı anlaşılıyor.

Suudi Arabistan yönetimi bundan önce de Şii müslümanlara ait bir kaç camiyi hiç bir haklı gerekçe göstermeksizin kapatmış ve Şii müslümanların Cuma namazını engellemişti.

Uluslararası Af Örgütü’nün yayınladığı raporda Suudi Arabistan yönetimini terörle mücadele bahanesi ile geniş çaplı insan hakları ihlalleri ile suçladığı belirtiliyor.
 
FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.