Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Taliban Militanlarının Düzenlediği Saldırıda 8 Kişi Öldü

Afganistan'ın doğusunda Taliban militanlarının kamu binalarına düzenlediği intihar saldırılarında en az 8 kişi öldü 

22 Temmuz 2009
Taliban Militanlarının Düzenlediği Saldırıda 8 Kişi Öldü

Afgan yetkililer, militanların bu sabah Paktia vilayetinin başkenti Gardez'de düzenlediği silahlı saldırıda 5 Afgan güvenlik görevlisi ile 3 Taliban militanının öldüğünü duyurdu. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, saldırganlardan ikisinin burka giymiş intihar eylemcisi olduğu ve polisin açtığı ateşte öldürüldüğü bildirildi. Taliban sözcüsü Zebiullah Mücahid, 15 intihar bombacısının Gardez'de saldırı düzenlediğini iddia etti.

Cihan haber ajansının haberine göre, bu arada, Afganistan'da görev yapan bir İngiliz asker, ülkenin güneyindeki Helmand'da devriye gezdiği sırada öldürüldü. İngiltere Savunma Bakanlığı, bomba imha grubunda yer alan askerin dün öğleden sonra öldürüldüğünü aktardı.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.