Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak'ta Yine Terör, Yine Kan...

Irak'ın başkenti Bağdat'ın doğusunda İmam Musa Kazım'ın (a.s) türbesini ziyarete giden kafileye karşı düzenlenen bombalı saldırıda, iki ziyaretçi şehid oldu.  

18 Temmuz 2009
Irak'ta Yine Terör, Yine Kan...

Ehl-i Beyt imamlarının 7.si İmam Musa Kazım (a.s)'ın şehadet yıldönümü anma merasimlerine katılmak üzere Kazımeyn'e giden kafilenin geçtiği güzergahta patlatılan bombada biri kadın diğeri erkek iki ziyaretçi şehid olurken, 12 kişi de yaralandı. Yaralılar arasında da 4 kadının bulunduğu ifade edildi.


İmam Musa Kazım as.'nın şehadet yıldönümü anma etkinlikleri için bölgeye akın akın ziyaretçiler giderken, Yetkililer, anma törenleri dolayısıyla 100 bin polisin bölgede konuşlandırıldığını, saldırının buna rağmen meydana geldiğini kaydetti.
Yetkililer ayrıca, sabah Bağdat'ın güneybatısında bulunan Dura mahallesinde meydana gelen patlamada 7 kişinin yaralandığını belirtti.


Diğer yandan, Yakubiye bölgesinde bir patlamada da aralarında bir polis komutanı olmak üzere 5 polisin yaralandığı bildirildi.
Irak'ın başkenti Bağdat'ın doğusunda bulunan Felluce'de de bugün sabaha karşı düzenlenen bombalı saldırıda 2 çocuğun öldüğü, 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.