Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Türkiye ve İran Çin Vahşetini Görüştü

İran Dışişleri Bakanlığı, Mutteki'nin Davutoğlu ve İhsanoğlu ile yaptığı telefon görüşmelerinde Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki gelişmelerin ele alındığını açıkladı. 

10 Temmuz 2009
Türkiye ve İran Çin Vahşetini Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çok sayıda Uygur Türkü'nün ölmesi ve yaralanmasına neden olan olayları görüştüğü bildirildi.

Mutteki ve İhsanoğlu'nun da ''Bölgedeki gelişmelerden endişe duydukları, bölgedeki Müslümanların hak ve hukukunun korunması için Çinli makamlarla konuyu görüşmenin gerekli olduğu konusunda görüş belirttikleri'' kaydedildi.

İranlı Bakan'ın, Çin Dışişleri Bakanı ile olaylara ilişkin görüşme yapacağı ifade edildi.

Mutteki ve Davutoğlu'nun, ayrıca Almanya'da mahkemede, tanık Merve Şirbini'nin hakim ve polislerin gözünün önünde sanığın bıçaklı saldırısı sonucu öldürülmesi konusunu da görüştükleri ve cinayeti kınadıkları kaydedildi.

Bakanların, Alman hükümetinden, cinayetin sorumlularının yargılanmasını talep ettikleri belirtildi.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.