Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

ABD Ekranlarında Şok: Ülkenin Tek Şansı Yeni Bir Saldırı

ABD'de şok doğuran bu sözler, Neocon tehlikesini ve '11 Eylül'ün ardında kim var?' sorusunu yeniden gündeme taşıdı. 

08 Temmuz 2009
ABD Ekranlarında Şok: Ülkenin Tek Şansı Yeni Bir Saldırı

Amerika'nın en çok izlenen ve en tartışılan kanallarından biri olan, genellikle muhafazakar ve bazen de aşırı sağcı görüşlerin yer aldığı FOX TV, sadık izleyicilerini bile şaşırtan bir konuşmaya sahne oldu.

Meksika sınırında yaşanan uyuşturucu kartelleri probleminin tartışıldığı ve göçmenler aleyhine ağır ifadelerin ardarda dile getirildiği programda, Obama hükümetinin yeterince sert olmadığını savunan sunucu Glenn Beck'in, "yukardakilerin yaptıkları yanlışları farkedeceğini düşünüyor musunuz" sorusuna, CIA'deki "Usame Bin Ladin Masası"nın ilk sorumlusu Michael Scheuer şu cevabı verdi:

"ABD olarak tek şansımız, Usame Bin Ladin'in Amerika'da büyük bir silahı mevzilendirmesi ve patlatması. Çünkü bu aşağıdan yukarı doğru olması gereken bir baskıyı gerektiriyor. Çünkü politikacılar koltuklarını, medyanın ve Avrupalılar'ın yaptığı övgüleri önemsiyor. Durum saçma. Amerikalılar'ı hükümetten kendilerini etkili, sürekli ve gereken şiddeti kullanarak korumaya zorlayacak bir saldırıyı sadece Osama gerçekleştirir. "

CIA'nin Usame Bin Ladin masasının kurucusu ve eski sorumlusu Michael Scheuer'in bu şok sözleri karşısında program sunucusu Glenn Beck ise onaylar şekilde kafasını sallayarak cevap veriyor: "İşte bu yüzden, onun (Ladin) yerinde olsam, şu sırada yapacağım son şey bu olurdu.

Scheuer'in, "ABD'nin son şansı terörist saldırı" anlamındaki sözleri, Amerika'da büyük bir tartışma başlattı. Gerek diğer TV kanallarında gerekse internet ortamında çok sert bir şekilde eleştirilen sözler, "Amerikan neoconlarının ABD için Ladin'den daha tehlikeli" olduğu şeklinde değerlendirildi.

22 yıl boyunca CIA'da üst düzey görev yapan bir devlet görevlisinin ağzından çıkan bu sözler, ülkede 11 Eylül saldırılarının arkasında kim var sorusunu ve yıllardır dile getirilen komplo teorilerini de yeniden gündeme getirdi.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.